Focus Divider

Vänligen stör ej
Design, Inredning
Produktdesign
Uppdragsgivare:
Uppdragsår: 2013
Producent: Offecct

I takt med att innerväggar försvunnit och kontorsytor öppnat sig, ökade behoven på moderna kontor att kunna skapa rum i rummet. Tillsammans med Offecct skapade vi Focus Divider; en möbel för temporärt, fokuserat arbete.

Focus Divider föddes ur ett projekt för en internationell kund inom finansvärlden med målet att utveckla kontorslandskapets typologi. Senare hittade den sin väg ut på marknaden. I takt med att inneväggar försvann på moderna kontor och arbetsytor öppnade sig, kunde man se ett ökat behov av att kunna skapa rum i rummet. Focus Divider skapar en tillflyktsort för temporärt, fokuserat arbete. Teamet från Tengbom är produktdesigner Daniel Lavonius Jarefeldt och inredningsarkitekt Kristina Jonasson.

En ostörd oas på kontoret

Med ny teknologi förändras arbetssätten. Det innebär bland annat snabbare processer, mer kommunikation och möjligheten att arbeta dygnet runt i skiftande miljöer. På Tengbom utvecklar vi möbler som stöttar människan i det dagliga arbetet. Focus Divider är en produkt som erbjuder användaren en ostörd arbetsplats, där hen kan jobba koncentrerat – som en oas i den hektiska vardagen.

Focus Divider
Illustration: Tengbom

Den ljudabsorberande och textilbeklädda skärmen delar av och upp ett större rum men utan att göra det för slutet. En öppning i stommen ger samtidigt en utblick över omgivningen.

– Vi ville inte att platsen skulle bli för introvert, därför ritade vi in ett fönster i strukturen så man får en utblick över kontoret, säger Daniel Lavonius Jarefeldt.

Nyfiken på fler av Tengboms inredningsprojekt?

Kika i vår inredningsportfolio HÄR så kommer du att hitta ett urval i alla fall.

Kontaktperson

Kristina Jonasson

Studiochef inredning
+46 708 23 14 33

Teamet bakom projektet

Namn Roll
Daniel Lavonius Jarefeldt Civilingenjör/Industridesigner
Kristina Jonasson Arkitekt SIR/MSA