Möbelserien JOIN

Ute är inne
Join utemöbler
Design, Inredning
Produktdesign
Uppdragsgivare: Finns till försäljning hos Nola
Uppdragsår: 2023
Producent: Nola Industrier AB

Hur många gånger har du fått använda all din bicepsstyrka för att flytta runt utemöblerna på terrassen eller gården? Glöm det med vår möbelserie Join. Det ska vara lika enkelt att flytta runt och förändra som det ska vara kul att hänga.

JOIN utemöbelserie skissade landskapsarkitekt Hannah Marschall på Tengbom fram tillsammans med produktdesignern Mathieu Gustafsson. Nola Industrier AB fortsatte ritandet och utvecklade serien som nu från hösten 2023 finns till försäljning. JOIN är en shout out till flexibiliteten, funktionaliteten och estetiken – en utomhusmiljö kan faktiskt vara lika dynamisk som snygg.

Flexibilitet och funktion – kombinera som du vill

Serien som funkar perfekt för de flesta utomhusmiljöer som terrasser, uteplatser eller innergårdar inkluderar bänkar, bord, sidobord, pallar i flera olika storlekar. Och påhängningsbord för växtkärlet som kan sätts på två olika höjder som matcher höjden på borden. De gröna planteringskärlen på hjul fungerar fint som avdelare eller som små enskilda öar. Tanken är att du ska kunna kombinera delarna i serien på många olika sätt och utifrån olika typer av event, behov och utrymme. Flexibiliteten, anpassningsbarheten och funktionen i serien är stor – här är det snarare din fantasi som får sätta begränsningarna.

Hjul är inte bara kul!

Leva som man lär: Join på Tengboms terrass

Idén till JOIN möbelserie kom ur behovet av funktionella och fina utemöbler till Tengboms dåvarande takterrass på Katarinavägen i Stockholm. Vid flytten till Vasastan fick möblerna såklart flytta med för att förgylla vår nya innergård. Ibland är vi många, som på ett stort event. Ibland är vi färre, som vid en lunch under en pandemi. Ibland funkar ett bord som ett bord, ibland som en utställningsmöbel. Ibland är en pall en pall, ibland agerar den ett mindre serveringsbord.

Join utemöbler

Lätt att förändra

Flexibilitet är A och O hos JOIN, men också enkelhet och lätthet. Möblerna har en lätt konstruktion och är enkla att flytta runt efter behov och utrymme. Samtliga delar har justerbara fötter som gör det möjligt att placera inredningen stabilt på ojämna ytor. Serien är tillverkad i högkvalitativt och slitstarkt stål med ytor av både trä (ek) och plåt medan växtkärlet är i aluminium. De mönstrade perforeringarna i plåtytorna ger ett fint avbrott och skapar igenkänning genom hela serien. Summa summarum är det en varm och inbjudande serie som upplevs lika delar robust som enkel.

⁠Ett roligt samarbete mellan Tengbom + Nola.

Kontaktperson

Linus Fridén

Industridesigner
+46 133 55 533