X & Y Table

Flexibla små bord i avskalad design
X & Y Table Tengbom 2015-2016
Design, Inredning
Produktdesign
Uppdragsgivare: SA Möbler
Uppdragsår: 2015- 2016

Nätta små bord som ett komplement till loungeytor. Det var utgångspunkten för X & Y, två små touch down-bord för SA Möbler som enkelt passar in i nästintill alla miljöer – både för tillfälligt arbete och som traditionella soffbord.  

I takt med att vårt arbete blir allt mer digitalt och trådlöst förändras behoven på våra kontor. Att kunna slå sig ner med laptopen i loungemiljö är för många en välkommen kontrast till det mer traditionella, tilldelade skrivbordet. Allt fler kontor erbjuder idag olika typer av arbetsplatser och löpande dyker nya produkter upp på marknaden, specialanpassade efter ett mer flexibelt arbetssätt.X & Y Table Tengbom 2015-2016

Flexibelt arbetsredskap

I samband med att vi utvecklade produktserien Platform för SA Möbler, föddes idén om att komplettera loungeytorna i serien med ett litet bord att ställa datorn eller lägga anteckningarna på. Ett bord som enkelt skulle kunna flyttas runt efter behov. Lösningen blev Y-bordet.

Omhändertagande form

Namnet Y kommer av fotens och benets utformning, en lösning som gör att man enkelt kan dra det till sig över knäet. Som en liten betjänt, med mycket enkel form och funktion. Bordets stativ fungerar också som ett handtag, för att det enkelt ska kunna bäras med.

Många olika utföranden

När Y lanserades var steget inte långt till nästa variant – X-bordet. Även här kommer namnet av stativets utformning med ett ben som istället monteras i mitten av bordsskivans underrede. X finns i flera höjder och storlekar och kan med fördel kombineras tillsammans i grupp. Både X och Y är tillgängliga i flera olika utföranden och kulörer hos SA Möbler, för att enkelt kunna anpassas till en specifik miljö.

Kontaktperson

Sofia Dahlén

Studiochef Inredning & Produktdesign
+46 8 410 354 48

Teamet bakom projektet

Namn Roll
Daniel Lavonius Jarefeldt Civilingenjör/Industridesigner