The Hive

Från restaurang till upplevelse
Inredning
Kök, Ljusdesign, Restaurang
Uppdragsgivare: Volvo Cars
Uppdragsår: 2017-2018
BTA: 2200 kvm restaurang 650 kvm industrikök
Ljusdesign: Simon Malmström, James Anderson
Storkök: Claire Rankin, Erik Kihl, Annette Johannesson
Samarbetspartners: BRA-Bygg: Niklas Spelmans och Anton Högrell, Logotyp: DQ, Drift Kooperativet: Anders Hedin och AnnaKarin Wollhag

På uppdrag av Volvo Cars har Tengbom utvecklat och förvandlat personalrestaurangen The Hive i Torslanda till att bli en samtida plats för möten mellan människor, matkulturer och landskap.

The Hive

Inredningsarkitekterna från Tengbom vilka var Lisa Wingård, Karin Gullbrantz och Anders Löwander har möjliggjort en mycket högre nyttjandegrad, vilket innebär att de 2200 kvadratmeter som förut bara användes några timmar om dagen nu är en myllrande plats där spontana möten kan avlösa varandra under hela arbetsdagen.

En av flera utmaningar med The Hive var att tillsammans skapa en interiör miljö som svarade upp mot och också överensstämde med företagets varumärke såväl som identitet. Konceptet blev därför en direkt tolkning av det här genom det svenska landskapets alla olika scener. Valet att göra en så kallad food court för en tydlig och exklusiv grupp gör därför projektet unikt.

The HiveThe HiveThe Hive

För Tengbom så började hela uppdraget genom att vi gjorde om storköket innanför restaurangen, cirka 650 kvadratmeter industriell köksyta.

Nyfiken på mer?

Vi på Tengbom har många tidigare projekt inom både restaurang, inredning, kök, ljusdesign, design och produktdesign. Kika gärna vidare i vår portfolio – den uppdateras också kontinuerligt!

Kontaktperson

Cecilia Dahlström

Arkitekt
+46 31 60 64 58

Teamet bakom projektet

Namn Roll
Anders Löwander Inredningsarkitekt SIR/MSA
Annette Johannesson Storkökskonsult
Claire Rankin Studiochef Resturang och Storkök
Erik Kihl Storkökskonsult
James Anderson Ljusdesigner
Karin Gullbrantz Inredningsarkitekt
Lisa Wingård Arkitekt SAR/MSA Uppdragsansvarig
Simon Malmström Ljusdesigner