The Hive

Från restaurang till upplevelse
Design, Inredning
Kök, Ljusdesign, Restaurang
Uppdragsgivare: Volvo Cars
Uppdragsår: 2017-2018
BTA: 2200 kvm restaurang 650 kvm industrikök
Ljusdesign: Simon Malmström, James Anderson
Storkök: Claire Rankin, Erik Kihl, Annette Johannesson
Samarbetspartners: BRA-Bygg: Niklas Spelmans och Anton Högrell, Logotyp: DQ, Drift Kooperativet: Anders Hedin och AnnaKarin Wollhag

På uppdrag av Volvo Cars har Tengbom utvecklat och förvandlat personalrestaurangen i Torslanda till att bli en samtida plats för möten mellan människor, matkulturer och landskap.

Inredningsarkitekterna Lisa Wingård, Karin Gullbrantz och Anders Löwander har möjliggjort högre nyttjandegrad, vilket innebär att de 2200 kvadratmeter som förut användes några timmar om dagen nu är en myllrande plats där spontana möten avlöser varandra under hela arbetsdagen.

En av utmaningarna var att skapa en interiör miljö som svarade mot och överensstämde med företagets varumärke och identitet. Konceptet blev därför en tolkning av detta genom det svenska landskapets olika scener. Valet att göra en så kallad food court för en exklusiv grupp gör projektet unikt.

För Tengbom började uppdraget genom att vi gjorde om storköket innanför restaurangen, cirka 650 kvadratmeter industriell köksyta.

Vill du veta mer? Cecilia har svaren!
+46 31 60 64 58

Teamet bakom projektet

Namn Roll
Lisa Wingård Arkitekt SAR/MSA Uppdragsansvarig
Karin Gullbrantz Inredningsarkitekt
Anders Löwander Inredningsarkitekt SIR/MSA
Simon Malmström Ljusdesigner
James Anderson Ljusdesigner
Claire Rankin Studiochef Resturang och Storkök
Erik Kihl Storkökskonsult
Annette Johannesson Storkökskonsult