Brf Prima

Superbt kajliv
Arkitektur
Boende & Hotell
Uppdragsgivare: Lillskär AB
Plats: Norra kaj, Sundsvall
Färdigställt: 2018
Yta: ca 7000 kvm BTA, 63 lägenheter

Vid Sundsvalls norra kaj finner man idag bostäder inspirerade av det gamla industriområde som huserade här förut. Här har vi ritat två bostadshus med generösa utsikter och balkonger, med inspiration hämtad från hamnstäder som Amsterdam. Kort sagt, välkommen till Brf Prima!

Brf Prima

Brf Prima består av två kvarter, varav ett färdigställdes våren 2018. Husen är särskilt definierade av generösa terrasser och öppna planlösningar. Lägenheterna sträcker sig från 2 till 4 rum och kök och samtliga ser vatten. Intilliggande natur har man integrerat genom orangerier, balkonger och takterrasser.

Eftersom kvarteret saknar en egen innergård får de boende istället en stor gemensam takterrass i en vindstilla sydvästlig riktning med utsikt över viken och Sundsvalls vackra stadskärna.

Husen är definierade av generösa terrasser och öppna planlösningar

Kvarterets karaktär har hämtat inspiration från hamnstäder såsom Amsterdam med smala, individuella huskroppar. Känslan av uppbrutenhet och variation i fasad har skapats genom öppna trapphus och orangerier som med ljus och materialval skär igenom tegelfasaden.

Det var väldigt kort om våra insatser i Brf Prima. Kika gärna vidare på flera av våra bostadsprojekt HÄR. Det finns ett helt gäng, både stora och små, från idé och vision, plan och program, process och dialog till färdiga och uppförda projekt.

Hör av dig till Martin om du vill veta mer om det här projektet eller liknande!
+46 18 68 66 65

Teamet bakom projektet

Namn Roll
Greger Wolter Ansvarig arkitekt