Croisette huvudkontor

Power Pink Please
Croisette Tower kök
Inredning
Kontor
Uppdragsgivare:
Plats: Malmö
Färdigställt: 2023
BTA: 830kvm
Fotograf: Mads Frederik

Less is more, sa absolut ingen under arbetet med den globala fastighetsrådgivaren Croisettes nya huvudkontor i Malmö. Snarare var ambitionerna det motsatta när Tengbom tog fram inredningskonceptet för Croisette Tower.

Croisette HQ

— Det är ganska ovanligt för oss att det är kunden som vill pusha gränserna mer – och det gjorde det hela mycket roligare, säger Josefin Klein, uppdragsansvarig arkitekt och kontorschef på Tengboms Malmökontor. Vi har brutit mot de flesta klassiska inredningsregler i det här uppdraget.

Rosa power-koncept

Konceptet går under arbetsnamnet Power Pink Please. Power står för ett företag som är i framkant och expanderar. Pink känns givet sammanhanget – hela Croisettes visuella identitet är ju rosa. En färg som signalerar lekfullhet och mod.  Och så Please:

— För oss står ”Please” i konceptet för den ödmjukhet som Croisette har som företag och i sina projekt, berättar Josefin. De är väldigt måna om ett ömsesidigt samarbete i allt de gör.

Utmanar normer

Croisette HQ

Croisette Real Estate Partner är kvalificerade rådgivare inom fastigheter. De är rikstäckande i Sverige, Island, Danmark och Finland med ett globalt huvudkontor i Malmö. Själva byggnaden där kontoret ligger, Croisette Tower i Hyllie, ägs av JöLa Invest AB. Croisette förmedlar hyresavtalen i huset och hyr själva det översta våningsplanet om 830 kvadratmeter.

Här finns också en exklusiv champagnekyl, because: varför inte?

Det nya kontoret Croisette Tower består av en spektakulär blandning av rosa nyanser, återbrukade möbler och kreativa lösningar. En utmaning av normer i en annars gråskalig bransch som visar att allt är möjligt. Inom konceptarbetet ingår rumsbeskrivningen och ytskikten. Inredningsteamet från Tengbom ritade även den fasta inredningen, köket, eventdelen och toaletterna. Kontoret är fördelat i en öppen del för kundmöten och event, och en lite mer avskild del där medarbetarna kan fokusarbeta och ha möten.

Croisette Tower kök

Inget standardpentry

I köket samsas återbrukade soffor, bord och stolar med en köksö där mikrovågsugnar och kylskåp är inbyggda och därmed kamouflerade. Golvet i köket täcks av en experimentell stavparkett, tillverkad av Bjelin, med ett färgglatt (rosa såklart) mönster. Varje stav är betsad var och en för sig i sex olika nyanser.  Det här är inte ett klassiskt personalkök utan hjärtat i verksamheten och används som en eventyta för kunder. Här finns också en exklusiv champagnekyl, because: varför inte?

Croisette HQ kök

En publik del och en kunddel

Taket är såklart rosa över hela kontoret. I arbetsdelarna är det täckt av en transparent sträckmetall. Övriga undertak består av träullit, en typ av material som man kan beställa i den kulör man önskar. Resten av takinstallationerna är spraymålade i samma kulör. Den mer avskilda kontorsdelen ramas in av en heltäckningsmatta. Gissa färgen? I ett av mötesrummen finns ett särskilt tak med textilinstallationer som påminner om slipsar, som hänger ner i olika längder och nyanser.

Croisette HQ

Återbrukad inredning

Kontoret är inte bara rosa, utan också hållbart. I projektet har Croisette återbrukat så mycket möbler som möjligt från det tidigare kontoret. De valda materialen är slitstarka och lätta att underhålla. Det är viktigt för Croisette att ta ansvar för miljöpåverkan och visa att man kan skapa en fantastisk arbetsplats med minimalt avfall.

— Vi vill visa att vi är ett bolag som vågar sticka ut. Vi har ett kontor som speglar vår passion, kreativitet och vision. Jag har också utgått från en teori om att rosa signalerar att allt är möjligt, vilket jag tycker karaktäriserar bolaget väldigt mycket. Vi lämnar ingenting åt slumpen och hoppas att vårt kontor ska inspirera både kunder och kollegor i branschen, säger Per Svensson, CEO/Founder på Croisette.

Kontoret har gått vidare till final i tävlingen Sveriges snyggaste kontor 2023, en tävling som arrangeras av Lokalnytt, Fastighetssverige och Nordic Property News. Croisette flyttade in i sitt nya kontor i maj 2023.

Kontaktperson

Josefin Klein

Uppdragsansvarig arkitekt
+46 40 641 31 18

Teamet bakom projektet

Namn Roll
Josefin Klein Uppdragsansvarig arkitekt
Katya Högberg Gestaltningsledare
Linda Wedebrunn Handläggare