ArchTech är framtiden

Framtiden är ständigt närvarande i arkitekturen. Det vi ritar idag måste vara minst lika värdefullt om hundra år, och mer därtill. Den digitala evolutionen skapar beteenden och behov som direkt påverkar våra livsmiljöer, fysiska som virtuella. Dessa måste mötas.

Vi har gjort det till vår vana och mission att ständigt blicka framåt. Genom att fronta digitaliseringen inom arkitektur driver vi långsiktig och medveten utveckling för kunder, brukare och samhälle. Efterfrågan på flexibilitet, interaktivitet och digital närvaro förändrar utformningen av allt ifrån bostäder, skolor och sjukhus, till infrastruktur och stadsmiljöer. Samtidigt kräver inte minst urbanisering, globalisering och klimatutmaningar att vi hittar allt smartare och effektivare lösningar som bidrar till en hållbar samhällsutveckling.

ArchTech & Future – en hub för innovation

När vi myntade begreppet ArchTech visste vi kanske inte fullkomligt vad det skulle komma att inbegripa. Och i ärlighetens namn jobbar vi fortfarande på det. Helt klart är dock att det är Tengboms innovationshub, en virtuell och multidisciplinär studio med målet att prototypa fram ny metodik såväl som nya produkter och erbjudanden. I studion på omkring 15 personer finns allt ifrån BIM-strateger och Computational Designers till visualiserare och digital coach.

Digitaliseringens möjligheter

Inom ArchTech & Future bedrivs en mängd innovationssatsningar inom CGI, CODE och BIM – våra spetskompetenser som förändrar arkitektbranschen i grunden.

Mer än komplicerade förkortningar

Med CGI, CODE och BIM rustar Tengbom inför det paradigmskifte vi står inför.

Är du nyfiken på mer?
+46 8 412 53 69