Restaurang Tako vidare som finalist i WAF

Restaurangpärlan har tagit Stockholm med storm genom att erbjuda både en matupplevelse och ett inredningskoncept i världsklass. Nu kan vi avslöja att Tako är en av finalisterna i årets INSIDE World Festival of Interior.

Som är del av World Architecture Festival (WAF) syftar INSIDE till att synliggöra och hylla enastående arkitekter och andra professionella inom inredningsdesign. I år har deltagandet varit rekordstort och därför är vi extra glada över att TAKO har tagit sig till slutomgången. Som inredningsarkitekter har Tengbom, i samarbete med Studio Oscar Liedgren, tagit fram ett starkt krogkoncept av sällan skådat slag för restaurangen. Tillsammans har vi skapat en unik grafisk och arkitektonisk miljö som bjuder in till en social atmosfär och upplevelser av kulturer i fjärran länder.

Filip Svensson:

- När man får möjligheten att rita igenom ett koncept ner till minsta detalj blir det automatiskt starka upplevelser.

Teamet från Tengbom består av inredningsarkitekterna Josef Zetterman, Filip Svensson, Ninna Helena Söderström, Magnus Lindgren, Sandra Wall och Per Vestergaard. Resan mot Amsterdam och årets WAF bär av den 28-30 november. Väl på plats presenteras projektet framför en internationell jury med ansedda representanter från hela världen.