Välkommen Andreas Nordström – ny tävlingsansvarig

Nu tar vi nästa steg i att utveckla vår tävlingsorganisation. Vi har rekryterat Andreas Nordström som tävlingsansvarig. Tillsammans med Andreas kan vi fortsätta säkerställa projekt med hög arkitektonisk kvalitet, som lyfter både våra kunder och samhället i stort, och bygga vidare på vår kultur av stark kreativ utveckling.

– Jag ser fram emot att vidareutveckla Tengboms arbetssätt inom tävlingar, säger tävlingsansvarig Andreas Nordström. Jag tar inte över ett blankt blad, långt ifrån, Tengbom har en redan väl fungerande tävlingsorganisation. Med ett team på tio arkitekter, specialiserade på tävlingar och tidiga skeden plus ett land fullt av experter på alla möjliga olika områden, har jag ett stöd få förunnat. Det är kollektiv intelligens när den är som bäst.

Andreas Nordström kommer senast från rollen som tävlingschef för Link Arkitektur i Norge där han sedan 2019 byggt upp företagets satsning på tävlingar tillsammans med tävlingscheferna i Sverige och Danmark. Han har tidigare även varit tävlingsansvarig på Kjellander Sjöberg samt har internationell erfarenhet från sitt arbete hos den japanske arkitekten Sou Fujimoto. 9 januari tillträdde Andreas som tävlingsansvarig på Tengbom.

– För oss som ett av Sveriges ledande arkitektkontor är tävlingar en viktig del av verksamheten, säger Mark Humphreys, kontorschef och partner på Tengbom. Att ständigt mäta oss mot andra vässar vår kompetens. När vi vinner vet vi att vi är på rätt spår. Och om en branschkollega tar hem vinsten är det samtidigt ett utmärkt tillfälle att ödmjukt lära oss något.

Välkommen Andreas! 

Kontorschef Stockholm
+46 8 412 53 43