Bergs slussar nominerat till WAF

Bergs slussar är nominerat till World Architecture Festival i kategorin Future Projects – Competition Entries. Grattis till vårt Tengbomcrew som skapat ett förslag som visar stor ödmjukhet inför landskapet, kulturen och såklart även framtida besökare.

Bergs slussar nominerat
Metro Cúbico Digital

Bergs slussar i Linköpings kommun är Göta kanals högsta slusstrappa. Det nya besökscentret som vi utformat åt AB Göta kanal och Linköping kommun kommer att ligga högst upp i slusstrappan. Med en storslagen utsikt kan besökaren uppleva landskapet.

Gestaltningen har hämtat sin inspiration från naturlandskapet men även från de gamla gårdshusen i området. Mjuka kurvor från bygdens kullar låter byggnaderna omfamna gården. Det nya besökscentret består av tre byggnader, vilket samtidigt anpassar skalan till den omgivande traditionella bebyggelsen. Eftersom allt är konstruerat i trä ger det en ödmjuk blandning mellan gammalt och nytt.

Bergs slussar vilar på flertalet hållbara idéer där lokal införskaffning av trä bidrar till att minska CO2-utsläppen ytterligare. Teamet bestod av: Antonio MintoJoao PereiraHelena Hasselberg, Soheil Shahnazari och Joao Gaspar.

World Architecture Festival 2022 kommer att avgöras mellan 30 november och 2 december i Lissabon där årets tema är Together. Du kan också läsa mer i vårt pressmeddelande här.

Vill du veta mer?
+46 73 371 38 39