Bergs slussar nominerat till WAF

Bergs Slussar är nominerat till World Architecture Festival i kategorin Future Projects – Competition Entries. Grattis till vårt Tengbomcrew som skapat ett förslag som visar stor ödmjukhet inför landskapet, kulturen och framtida besökare.

Metro Cúbico Digital

Bergs slussar i Linköpings kommun är Göta kanals högsta slusstrappa. Det nya besökscentret som vi utformat åt AB Göta kanal och Linköping kommun kommer att ligga högst upp i slusstrappan med en storslagen utsikt, en plats där besökaren kan uppleva landskapet.

Gestaltningen har hämtat inspiration från både naturlandskapet och de gamla gårdshusen i området. Mjuka kurvor från bygdens kullar låter byggnaderna omfamna gården. Det nya besökscentret består av tre byggnader, vilket anpassar skalan till omgivande traditionell bebyggelse. Allt är konstruerat i trä och resultatet är en ödmjuk blandning mellan gammalt och nytt.

Bergs slussar vilar på flertalet hållbara idéer där lokal införskaffning av trä bidrar till att minska CO2-utsläppen ytterligare. Teamet bestod av: Antonio MintoJoao PereiraHelena HasselbergSoheil Shahnazari och Joao Gaspar

World Architecture Festival 2022 avgörs 30 november-2 december i Lissabon där årets tema är Together. Läs mer i vårt pressmeddelande här.

Vill du veta mer?
+46 73 371 38 39