10 juni – ett samtal om den jämlika staden

Känner du dig trygg och inkluderad i staden? Vad säger din syster? Dina vänner? Kollegorna? Upplever de sig sedda, hörda och välkomna överallt? Vi tror att det finns mycket vi kan göra mer för att trygga våra offentliga platser och miljöer. Det pratar vi därför om 10 juni på H22 City Expo i Helsingborg kl 10.30-12. Kom med!

Att jämlika, toleranta och inkluderande platser har betydelse för hur trygg en stadsmiljö är och upplevs vara vet vi. Men hur skapar vi de här platserna? Tillsammans med två högaktuella keynotetalare bjuder Tengbom, Helsingborgs stad, Raoul Wallenberg Institute, RISE in till ett samtal om den jämlika staden. Vi introducerar också JämtJämlikt – ett verktyg för att strukturerat arbeta med jämlikhet och mänskliga rättigheter inom stadsutveckling och byggd miljö. Men framförallt diskuterar vi vad som är möjligt och vilka utmaningar som finns i arbetet med jämlik planering i praktiken.

Program

10.30 JämtJämlikt - hur kan vi arbeta systematiskt och innovativt med jämlikhet och mänskliga rättigheter i stadsbyggnadsprocesser och den byggda miljön
10.50 Keynote speaker - Ifeoma Ebo, Founding Director of Creative Urban Alchemy LLC
11.15 Keynote speaker - Nicolas Lunnaba, verksamhetsansvarig Helamalmö
11.40 Gemensamt samtal och diskussion

Keynote speakers

Nicolas Lunabba är verksamhetsansvarig för organisationen Helamalmö som har runt 250 medarbetare. Helamalmö arbetar bland annat med att skapa bättre levnadsförhållanden för människor i utsatta områden, med fokus på barn och unga. Nicolas Lunabba hörs ofta i den offentliga debatten och sommarpratade bland annat i P1 Sveriges Radio 2021. Läs mer om Helamalmö här.

Ifeoma Ebo är senior stadsplanerare med en starkt track record inom utvecklingen rättvisa och jämlika offentliga rum. Samtidigt, som grundare av Creative Urban Alchemy LLC är hon en internationellt eftertraktad konsult inom jämlik design och hållbar utvecklingsstrategi för städer och medborgerliga institutioner. Ifeoma ingår även i advisory board för H22 City Expo, Association for Community Design, Museum of Modern Art och är en av grundarna av BlackSpace Urbanist Collective. Hon är professor vid Syracuse University och också Columbia University. Du kan läsa mer om Ifeoma här.

Välkommen!

Har du frågor eller vill veta mer? Ring Mia.
+46 8 410 354 93