Tengbom på H22 City Expo i Helsingborg

Börjar de kännas slitna? Orden samverkan och innovation. Då sliter vi lite till på dem. När Helsingborgs stadsmässa H22 City Expo (där Tengbom är partner) drar igång 30 maj är det med fokus på stadsutveckling och innovativa lösningar för den smarta och hållbara staden – i samverkan. Och agendan är minst sagt ambitiös.

H22 City Expo är Helsingborgs stora välfärdssatsning som pågår 30 maj – 3 juli. En internationell innovationsshow/stadsmässa med fokus på morgondagens lösningar för ökad livskvalitet i en smartare och mer hållbar stad. Här kommer innovation efter innovation lyftas fram som förslag på hur vi kan anta framtidens utmaningar – med invånarna och klimatet top of mind.

Varför är Tengbom H22-partners?

Om vi menar allvar när vi säger att vi vill skapa framtidens lösningar måste vi vara innovativa – tillsammans. Vi vet att innovation genererar sysselsättning och välmående. Vi vet att rätt använd ger den oss en bättre och mer hållbar framtid. Men det är först i samverkan mellan olika perspektiv, drivkrafter, kunskaper och drömmar som den mest slagkraftiga innovationen sker. När offentlig sektor, forskarvärld och näringsliv möts blir resultatet kraftfullare. Det vill vi vara en del i, mitt inne i Helsingborg.

Var hittar du oss då?

Förutom att Tengbom är partner på mässan är vi med i flera olika initiativ som du kan besöka eller läsa mer om. Några av dessa är de här.

Foto: Felix Gerlach

I Havoteket i Oceanhamnen kan du klappa fiskar och lära dig mer om havet. Paviljongen suddar ut gränsen mot land och du kan bokstavligen dyka ner i det viktigaste vi har och uppleva havets värde med alla dina sinnen.

Kanske funderar du över vad vad jämlikhet betyder för dig? Hjälp oss utforma People´s Walk, också i Oceanhamnen, ett tryggt och jämlikt promenadstråk. Ett stråk i det offentliga rummet där alla ska känna sig sedda, hörda och välkomna.

Kom och titta och klura på hur vårt förslag på hur området Karantänen kan bli bättre och smartare. Vi vill veta hur du tänker!

Vesna Vasiljkovic, tidigare kontorschef i Helsingborg

10 juni pratar vi jämlikhet och har kickoff för JämtJämlikt– ett certifieringssystem för integrering av jämlikhet och mänskliga rättigheter i den byggda miljön och i staden. Inspiration och framtidsspaningar med bland annat vår kontorschef Vesna Vasiljkovic, Ifeoma Ebo från New York och Nicolas Lunabba från Hela Malmö.

Tengbom finns lite överallt över H22-området men har alltid tid för en kaffe. Hör av dig till Vesna eller Mia om du vill ses så ser vi till att du får träffa rätt person från Tengbom. Och spana gärna in hela programmet  för H22.

Vill du veta mer? Hör av dig till Mia!
+46 8 410 354 93