Popup-parker föder nya tankar

Tengbom fortsätter att lyfta frågor och tankar om stadsplanering med nya popup-parker under sommaren. För vem är staden? Varför får bilar så ofta företräde? Hur får vi människor att känna sig välkomna på offentliga platser? Succén från förra året på Humlegårdsgatan är på plats igen sedan början av juni, en helt ny mötesplats har öppnat i Hallonbergen och nu öppnar ytterligare en popup-park i Vasastan.

Temporär arkitektur kan lyfta frågor och hjälpa oss att se på vår stad på ett nytt sätt. Förra året samarbetade vi med Gamla Liv och skapade populära popup-parken på Humlegårdsgatan i Stockholm, en plats som tidigare mest varit en genomfartsgata och till för bilister. I år upprepar vi succén på två platser i centrala Stockholm och i Hallonbergen, där i samarbete med Sundbyberg stad.

Humlegårdsgatan är tillbaka och utökad, popuperna i Hallonbergen har den uttalade ambitionen att vara normkritiska och vi har även ritat en ny popup på Norrtullsgatan i Vasastan. Inspirationen där kommer från en dag på stranden och kan hjälpa till att vitalisera vardagen för dem som rör sig i området och skapa nya sätt att röra sig i staden.