Pampig skolkänsla i nytt hotell

Idag, 1 april, invigs Elite Hotel Mimer i Umeå där vi gjort inredningskonceptet för rum, sviter, korridorer, lounge och reception. Hotellet är beläget i centrala Umeå i den gamla Mimerskolan, en fantastisk tegelbyggnad i nygotisk stil från tidigt 1900-tal. Det gamla läroverket med all sin historia och charm har fått sätta prägel på konceptet interiört, i kombination med en stor dos pampighet – något som ägaren Bicky Chakraborty höll högt.

elite mimer

Inredningsarkitekt Magnus Lindgren, själv med rötter i Umeå, berättar mer:
”Vi har levererat koncepthandlingar till Elite Hotel och tillsammans med dem tagit fram ett ”provrum” som ligger till grund för inredningen. Skolkänslan kan bland annat upplevas i en träpanelsgavel över sängarna som är lackad i en blågrön ton som härleder tankarna till 20-talet. Även tavlorna har motiv hämtade från skolvärlden, som siffror och bokstäver.”

Projektet har tagit några oväntade men underhållande svängar, exempelvis som när hotellkungen Bicky plockade upp Magnus och projektledaren Fredrik Svensson i sin privatjet för att över dagen besöka Berlin och titta på en hotellreception som inspirerade honom.

Genomgående för konceptet är gedigna material samt möbler och färgsättningar med mycket karaktär. Husarkitekt för ombyggnaden är Link Umeå och byggare är Selbergs entreprenad.

Hela projektgruppen från Tengbom är: Magnus Lindgren, Nadia Tolstoy, Per Vestergaard och Sandra Wall.