Vi poppar till Pop House

Under vintern har vi på Tengbom jobbat med en total invändig rockad av Pop House på Djurgården. Nu adderas också en tillbyggnad helt i glas.

Pop House, före detta Abbamuseet, ritades av Johan Celsing och stod klart på Djurgårdsvägen 68 i maj 2013. Det är en stor turistattraktion och det enorma trycket av besökare, över en miljon gäster sedan dörrarna öppnades, gjorde att logistiken behövde ses över. Vi fick i uppdrag att se över de publika delarna med restaurang, hotellreception, samt bar och butik på bottenplan. I samband med detta ritades även en ny entré till utställningarna och ny yta frigjordes med möjlighet till fler temporära utställningar.

Tillbyggnaden adderar en yta på 215 kvadratmeter i form av en inglasad innergård som knyter ihop byggnadens olika verksamheter.

– Vi har angripit glashuset som ett orangeri med mycket grönska och naturnära material, som stål, läder och naturträ som ska få patineras i miljön. Växtlighet är integrerad i specialritade möbler och inredning för att uppnå en äkthet, exempelvis i platsbyggda soffor, armaturer i taket och i ett hyllsystem som täcker en av väggarna mot fasaden, säger Filip Svensson.