Värdestyrd designprocess

Visst kan det vara frustrerande att vilja ha mer än plånboken tillåter? Att förälska sig i en idé eller vision, bara för att inse att den i princip är omöjlig att uppnå inom ramen för ens resurser. No more, säger vi på Tengbom, och presenterar tjänsten Värdestyrd designprocess.

Värdestyrd designprocess handlar i kort om att vi tar helhetsansvar för ett projekts ekonomi, funktion och visionära mål. Vi tar ansvar för konsultgruppen som generalkonsult och introducerar en ny och viktig roll i form av en kostnadskonsult. Denna ansvarar för byggkalkylen och genom ett tätt samarbete med designteamet och kunden regleras budgeten ständigt under designprocessen.

Processen låter oss fatta bättre beslut tillsammans med kunden, och alltid baserat på kostnad i relation till värde. Om det uppstår ändringar under byggskedet tar vi också fram en kalkyl som kan utmana entreprenören och minska ÄTA kostnader.

Det är lätt att gå lite wild and crazy i början av ett projekt och tänka ut världens mest dekorerade och imponerande julgran, om vi ser den som en metafor för ett projekt. Men – om inte designidén är anpassad till budgeten riskerar resultatet att falla platt. Det blir ingen glad av.
En Värdestyrd designprocess garanterar att fokus ligger på balans mellan vision, funktion och budget, under hela projektets gång. Mer julkulor för pengarna, helt enkelt.

För våra kunder innebär Värdestyrd designprocess att risken minimeras från start till mål. Vi kan lova högre effektivitet, bättre samordning och styrning med bättre resultat. Och på så sätt kan man uppnå visionen alla förälskade sig i!

Hör av dig till Mark för att boka ett första möte.
+46 8 412 53 43