Värdestyrd designprocess

Visst kan det vara frustrerande att vilja ha mer än plånboken tillåter? Att förälska sig i en idé eller vision, bara för att inse att den i princip är omöjlig att uppnå inom ramen för ens resurser. No more, säger vi på Tengbom, och presenterar tjänsten Värdestyrd designprocess.

Värdestyrd designprocess handlar i kort om att vi tar helhetsansvar för ett projekts ekonomi, funktion och visionära mål. Har ni inte alltid gjort det, frågar ni. Jo, men nu introducerar vi en ny roll i processen – en kostnadskonsult – vars uppdrag är att skapa en byggkalkyl som uppdateras och anpassas med stor precision under hela projektets gång.

Byggkalkylen låter oss fatta bättre beslut tillsammans med kunden, och alltid baserat på kostnad i relation till värde. Vid behov utmanar vi entreprenadkostnader. På det sättet kan vi lova en kalkyl som är 80 procent säker i tidigt skede och uppemot 95 procent säker i bygghandlingsskede.

För våra kunder innebär Värdestyrd designprocess att risken minimeras från start till mål. Med kontroll på kalkylen kan vi lova högre effektivitet, bättre samordning och styrning med bättre resultat. Och på så sätt blir visionen en förälskade sig i realistisk.

Det är lätt att gå lite wild and crazy i början av ett projekt och tänka ut världens mest dekorerade och imponerande julgran. Men – om inte designidén är anpassad till budgeten riskerar resultatet att falla platt. Det blir ingen glad av. 
En Värdestyrd designprocess garanterar att fokus ligger på rätt saker, under hela projektets gång. Mer julkulor för pengarna, helt enkelt.
Hör av dig till Mark för att boka ett första möte.
+46 8 412 53 43