Tengboms Nadia Tolstoy i Draknästet battle

Under Almedalsveckan arrangerar Riksbyggen ett battle med ett tema liknande teveprogrammet Draknästet. Den välrenommerade panelens uppdrag är att vrida och vända på bostadsmarknadens utmaningar – och Tengboms Nadia Tolstoy är med.

Draknästet

Nadia, hur har du laddat upp inför battlet i Draknästet?

− Jag har tagit del av Tengboms kollektiva intelligens för att tweaka min idé och jag har tränat på att prata ännu fortare än vanligt för att hinna med att säga allt jag vill hinna med.

Vem tror du blir svårast att battla, i panelen?

− Svår fråga! Både Mattias och Mikael är spännande personer som har förmågan att tänka nytt och utmana normer.

Innovation har blivit ett buzzword, men vad betyder det egentligen när man säger innovation?

− Det är lätt att göra varianter på saker som redan finns (detta kallas ofta innovation men jag tycker inte att det är det) men det är svårt att komma på (och genomföra) idéer som är helt banbrytande. Inte minst för att man ofta möter motstånd när man försöker förverkliga det oprövade.

Vad betyder innovation för dig?

− Sann innovation för mig personligen ska helst gagna människor på ett eller annat sätt. Det kanske är innovativt med en bananskärare som skär upp en hel banan i ett svep, men behöver världen verkligen en sådan?

Evenemang: Är innovationer svaret på hur vi ska kunna bo bra?

  • Arrangör: Riksbyggen
  • Medverkande: Gert Wingårdh, Ingela Lindh, Johanna Frelin, Mattias Goldmann, Mikael Ahlström, Mårten Lilja, Nadia Tolstoy
  • Torsdag 29 juni klockan 9-10 i Rosas Trädgård på S:t Hansgatan 22, Visby
Vill du prata innovation med Nadia?
+46 851 81 94 56