Jesús är ny kreativ ledare

Den 15 januari började Jesús Azpeitia som kreativ ledare på Tengbom i Stockholm. Med sin hyllade och erkända profil i branschen är hans uppdrag att stärka uttrycket och innovationen i gestaltningen. Målet är inställt på att ha roligt samtidigt som den kreativa nivån höjs.

Jesús Azpeitia är mångfaldigt hyllad arkitekt, föreläsare, inspiratör, lärare samt före detta utbildningsansvarig och proprefekt på KTH. Hans passion för arkitektur finns inom hållbarhetsfrågor med särskilt intresse för estetik och sociala aspekter. Som utsedd till årets bästa lärare på KTH 2012 kan han konsten att inspirera till lärande. Hans ledarskap kopplat till den kreativa processen lägger en grund för innovativ gestaltning, något han nu ska växla upp på huvudkontoret.

I Jesús rollbeskrivning ingår att stödja ledare med målet att öka den arkitektoniska kvaliteten under designprocessen såväl som i slutprodukten. Detta kommer att genomföras genom mentorskap och uppföljningar under gestaltningsprocesserna, men även genom att gå in som gestaltningsledare i högprofilerade projekt och tävlingar.

Med styrelseuppdrag i både Sveriges Arkitekter och Stockholms Arkitektförening, kommer Jesús med ett ovärderligt internationellt nätverk, utöver breda erfarenheter från akademi till näringsliv. Han kommer att utgå ifrån huvudkontoret i Stockholm med störst fokus på husarkitektur.

Läs mer i pressmeddelandet från den 22 januari eller i artikel publicerad i Fastighetsnytt.