Vem vinner årets mötesplats?

Den 3 mars är det äntligen dags att kora vinnaren av Årets Mötesplats. Fyra nominerade tävlar om priset, som delas ut på Guldfesten, Kalmars årliga näringslivsgala.

Årets Mötesplats 2017 uppmärksammar mötesplatser som ger ett mervärde till Kalmar. Platsen ska genom sin placering, utformning och funktion främja möten mellan människor. Årets Mötesplats skapar gemenskap och välbefinnande och bidrar till stadens utveckling. Vinnaren tilldelas dels en årets Guldfesten-statyett, men också ett bidrag om 20 000kr för vidareutveckling av mötesplatsen genom ytterligare engagemang, ett event eller en investering.

De tävlar om Årets Mötesplats 2017

Av alla mötesplatser som nominerats till årets pris har fyra stycken gått vidare till final. Här kan du läsa citat från de inkomna motiveringarna för respektive finalist (utan inbördes ordning).

Årets Mötesplats
Långvikens nya arena

Långvikens nya arena

”En mötesplats för alla åldrar som har bidragit till väldigt mycket spontanidrott, skolverksamhet, tävlingsspel och blivit ett ”häng”… En mötesplats där man ofta ser människor som sitter och njuter med en kaffe, läser en bok och ser ut över havet…”

 

Årets Mötesplats
Kläckeberga Lantcafé

Kläckeberga Lantcafé

”En mötesplats med historiska anor, bara ett stenkast från Kalmars innerstad. Hit kan du cykla för att njuta av hembakat fika och den härliga atmosfären eller gå på någon av alla evenemangen som sker under hela året. Här anordnas berättarkvällar, mordgåtekvällar, quizkvällar, allsångskvällar och föreläsningar…”

 

Årets Mötesplats
Stadsmissionen Garderoben

Stadsmissionen Second Hand och Garderoben

”En kulturell och social mötesplats för alla som drivs av nyfikenhet. Kalmar Stadsmission är en idéburen organisation som arbetar i Kalmar med omnejd med människor som på grund av missbruk, ohälsa eller sociala problem hamnat i en utsatt livssituation.”

 

Årets Mötesplats
Spelefanten

Spelefanten

”Genom att erbjuda ett alternativ till klassiska idrotter i ändamålsenliga lokaler skapas en mötesplats med generationsöverskridande träningsmöjligheter. Här samlas flera föreningar vilket främjar samarbeten, nya möten och spontanidrott,  samtidigt ökas mångfalden bland Kalmars idrottsföreningar.”