Välkommen Jan Mattsson – Tengboms nya vd

Jan Mattsson blir ny vd för Tengbom. Med gedigen erfarenhet från arkitektur- och samhällsbyggnadsbranschen ska han från och med i höst tillsammans med våra 600 medarbetare leda Tengbom framåt.

Han kommer närmast från rollen som vd för Swecos arkitektverksamhet. Med sin breda erfarenhet inom arkitektur, samhällsutveckling och teknik har han framgångsrikt drivit arkitekturverksamhet på svensk och internationell mark. En meriterad och kundorienterad ledare som drivs av att utveckla människor, affärer och varumärke.

– Jan är helt rätt person att leda Tengbom. Hans ledarskapserfarenhet och drivkraft inom innovation, arkitektur och affärsutveckling är precis den kombination vi letat efter. Hans ödmjuka, kreativa och modiga personlighet går i linje med Tengboms värderingar och approach till människan och den marknad vi verkar i.

Ovan ord är från Mats Jönsson, styrelseordförande på Tengbom. Själv säger Jan så här inför sitt nya uppdrag:

– Jag är mycket stolt över att ha fått förtroendet att leda Tengbom in i framtiden. Jag tror på arkitektens stora betydelse för att utforma framtidens hållbara, resilienta och humanistiska samhällen. Att få bidra till att utveckla kompetenta medarbetare under ett starkt varumärke och få företräda en kundorienterad organisation har alltid varit mina drivkrafter. Jag kommer att säkerställa att våra kunder får del av den samlade och framåtlutande kompetens som finns i det anrika arkitektföretaget Tengbom.

Jan går in i sin roll hos oss på Tengbom under hösten 2020 och ersätter då Erika Rönnquist Hoh som varit interim vd för Tengbom sedan oktober 2019.

Vi ser mycket fram emot att jobba tillsammans med dig, Jan!

Pressmeddelande här.