Ljusdesign

Tengbom erbjuder ljusdesign och ljusdesigners av absolut världsklass. Inom arkitekturen är kunskap kring ljus helt avgörande, eftersom det levandegör miljöer och gör dem funktionella såväl som vackra. Dygnet runt.

Vårt engagemang för ljusets roll inom arkitektur, stadsplanering och design har knappt några gränser. Tillsammans med kunder, samarbetspartners och brukare utformar vi ljusdesign som relaterar till sin kontext. Vårt arbete bidrar till utvecklingen av långsiktigt värdefulla miljöer och tillför inte minst hållbarhetsvinster för både kunder och för samhället i stort.

Vi kan uppstå med spetskompetens där behovet finns, både i samarbete med andra kompetenser inom Tengbom eller i fristående uppdrag. Vi tillhandahåller tjänster inom interiöra och exteriöra uppdrag i alla skeden. Oavsett om det rör sig om en butik, en antikvariskt känslig byggnad, en stadspark eller ett helt nytt bostadsområde, agerar vi strategisk rådgivare och leder hela processen från koncept till färdigt projekt.

”We only know the world as it is evoked by light” sa den amerikanske arkitekten Louis Kahn en gång. Ändå är det långt ifrån alla som känner till ljusdesign. Det vill vi ändra på.

Vill du veta mer om hur vi jobbar med ljus?
+46 727 07 79 73