Idrott

Tengbom är ledande på att modernisera och bygga nytt inom idrott och arenor. Ett område som har närmat sig kulturen allt mer, inte minst genom de många arenor som agerar hemvist åt såväl fotboll och idrottsgalor som konserter och mässor.

Många äldre sport- och idrottsanläggningar i Sverige har blivit omoderna. Detta i kombination med att allt fler klubbar vill äga sina arenor leder till att det byggs allt fler anläggningar anpassade för multifunktioner. En annan konsekvens är att det byggs många specialinriktade anläggningar för exempelvis tennis, ridning och simning. Här har Tengbom en stor fördel i siffrorna – antal genomförda projekt. Bredden i våra uppdrag sträcker sig från multiarenor för hockey och fotboll till simhallar, ridhus och padeltennisbanor.

En modern idrottsanläggning måste vara flexibel för att täcka in många nya behov. Tengbom stöttar kunden genom hela processen – från koncept, design och layout till utvecklingsmöjligheter, drift- och operatörsförutsättningar. Idrott är kul!

Är du nyfiken på mer?
040-641 31 01