Invigning och #TengbomTalks i Helsingborg

18 maj 2017
Kl. 15:00 - 16:30 / 16:30-
Elite Hotel Marina Plaza, Kungstorget 6
Tengbom Helsingborg, Terminalgatan 1

Äntligen är det dags! Torsdagen den 18 maj vill vi fira vårt nya kontor vid Knutpunkten tillsammans med dig och alla våra vänner. Sen vi först bjöd in till invigningen har två glada nyheter tillkommit: #TengbomTalks-panelen har vuxit, och festen har blivit längre. Det barkar mot en oförglömlig kväll.

Vi inleder firandet på Marina Plaza med ett #TengbomTalks om hur vi tillsammans gör Helsingborg till en smart och hållbar stad och samtidigt tar en ledarroll på den digitala och globala arenan. Vesna Vasijkovic, studiochef på Tengbom Öresund, berättar om vår syn på arkitektur och digitalisering i Helsingborg. Johanna Frelin, Tengboms vd och mottagare av Årets Innovativa Ledarskap 2017, leder ett samtal med Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg, Joakim Jardenberg (nytillskott!), internetexperten, affärsängeln och föreläsaren som bland annat varit internetchef för Helsingborgs stad och nu är utvecklingsledare för SKL:s ”Digitalisering för lärande och livskvalitet”, Eva Dahlberg, Årets mest företagsamma Skåning 2016 och Ulrika Hallengren, utvecklingschef på Wihlborgs, Öresundsregionens ledande kommersiella fastighetsbolag som just nu utvecklar Knutpunkten.

Från 16:30 (obs! ny tid!) blir det fest i vårt fantastiska nya kontor (som vi själva ritat såklart!). Vi bjuder på mat och dryck, gott sällskap och milsvid utsikt över Öresund. Sen höjer vi volymen och dansar så länge vi orkar.

Varmt välkommen!

Glada hälsningar,

Nicholas Hörlin
Kontorschef Tengbom Öresund

#TengbomTalks 15:00-16:30 på Elite Hotel Marina Plaza

Helsingborg befinner sig i snabb och obeveklig förändring, precis som resten av Sverige och världen. Hur utvecklar vi tillsammans en smart och samtidigt hållbar stad? Ett Helsingborg som inte bara överlever i konkurrensen på den digitala och globala arenan – utan tar en ledarroll?

Det enda konstanta är förändring. Kanske har det aldrig varit mer sant än idag, då inte minst digitaliseringen skapar nya möjligheter dagligen. Det låter drastiskt, men att innovera är idag nödvändigt för att överleva. Vi måste återuppfinna både oss själva och vår kontext för att fortsätta vara relevanta.

Genom utformningen av våra stadsmiljöer skapar vi förutsättningarna för utveckling. God arkitektur påverkar hur vi mår och umgås, motverkar segregation och bidrar till samskapande mellan näringsliv, forskning och utbildning. Den är ett effektivt verktyg i skapandet av en digital, hållbar och konkurrenskraftig stad.

Men. För att omsätta arkitekturens möjligheter i verklighet måste vi samarbeta – i Helsingborg lika mycket som i resten av världen. Forska, diskutera och prototypa fram lösningar och innovation tillsammans. Entreprenörer, digitaliseringsexperter, arkitekter, fastighetsutvecklare… Framtiden är en enda stor workshop, där vi alla måste bidra till resultaten.

Anmälan till invigningsfesten

    Du är självklart varmt välkommen till båda, eller till bara en av aktiviteterna.