Talanger i branschen – Frida Littorin

På Tengbom är samarbetet med våra praktikanter ovärderligt – en naturlig och självklar del av vår utveckling. Vi letar alltid efter fler människor som vill flytta gränser tillsammans med oss. Och lika mycket som vi kan erbjuda en plattform för lärande så lär vi oss av de nyfikna och driva människor som kommer till oss med nya perspektiv. Träffa vår praktikant Frida Littorin.

Tengbom är Sveriges tredje största arkitektkontor. Hur är det att jobba på ett stort arkitektkontor? Frida Littorin har en kandidatexamen i inredningsarkitektur från Konstfack och gör just nu praktik på Tengbom.

Hallå Frida. Berätta, vem är du?

Frida Littorin portrträttbild
Frida Littorin

— Konst och illustration är en stor del av mig. Jag har ritat och tecknat i princip hela livet. Jag älskar att rita scenarion där det är mycket som händer, gärna så att hela pappret täcks av människor och detaljer. Det är kul när betraktaren får ta del av ett överflöd av intryck och göra nya upptäckter ju längre denne granskar teckningen. Jag hittar oftast inspiration till min konst från exempelvis pinsamma eller konstiga scenarios jag har varit med om eller sådant jag har hört eller betraktat som mynnar ut i en något kaosartad teckningsstil.

— En dag hade det varit väldigt kul att kunna publicera en seriebok, det är ett mål jag har. Inredningsarkitektur är mitt andra starka intresse som också har genomsyrat mina vägval i livet. Innan Tengbom studerade jag och tog min kandidatexamen från Inredningsarkitektur & Möbeldesign på Konstfack.

Vad gör du om dagarna på Tengbom?

— Jag arbetar i vår inredningsstudio med både stora och små projekt! Jag har hela tiden mycket att göra och det är så kul att få ta del av alla delar av ett projekt. Att jobba på ett företag skiljer sig en hel del från att gå en utbildning, men med allt jag har lärt mig så känns det fantastiskt att få känna att jag bidrar – samtidigt som jag får lära mig mycket. Här får jag skapa lösningar utifrån givna förutsättningar på ett annat sätt och lösa problem med ett kreativt angreppssätt.

En målning 1
Målning på Ugglan av Frida Littorin

Vad inspirerar dig?

— Jag experimenterar mycket med konstnärlig interiör, men även andra saker som till exempel poesi, musik och klubbliv. Mitt examensarbete från Konstfack var exempelvis ett koncept för en burleskklubb i Stockholm, där syftet var att öppna upp den scenen för en bredare publik. Nattlivet är ju väldigt viktigt i en stad, särskilt eftersom det har en påverkan på vårt välmående och stadens kulturscen. Vi som inredningsarkitekter måste alltid utmana genom att titta framåt, se och förstå vad som behövs och av det påverka stadens utbud. Det är vårt ansvar att skapa rum för många med olika intressen, oavsett bakgrund.

Hur ser du på vår bransch, vad hoppas du på?

En målning 2
Målning på Ugglan av Frida Littorin

— Jag vill att inredningsarkitekturen ska ta en större del i att få olika världar att mötas och öppna upp rum för människor som inte annars har tillgång till en viss värld. En hållbar byggnad är en plats som fyller nya syften under lång tid, där bör vi inredningsarkitekter se till ett större perspektiv än att bara titta här och nu. Inredningsarkitektur är mer än att bara hitta en schysst lampa eller matta till ett rum. Det handlar om att sätta rummet i en större kontext.

Om du vill ta del av Fridas konst kan du just nu besöka Ugglan Boule & Bar i Stockholm, där hon tillsammans med andra konstnärer har målat varsin pelare. Fridas pelare är inspirerad av ”råttor och varmkorvar”.

 

Vill du veta mer om hur vi jobbar med praktikanter?
+46 8 410 354 93