Porto Academy – internationell sommarskola för arkitekter

Just nu pågår sommarskolan Porto Academy Visiting Sweden. I tio år har sommarskolorna gått av stapeln i Porto i Portugal, med arkitekter, arkitektstudenter och övriga inom branschen som deltagare. Senaste åren har skolan även anordnats i Mexico och Versailles. I år kommer den till Sverige, och Tengbom är samarbetspartner.

Joao Pereira, kontorschef på Tengbom i Linköping, har tillsammans med Linda Camara, regionchef Mitt & Syd på Tengbom, varit initiativtagare till att ta Porto Academy till Sverige. Övriga samarbetspartner är bland annat Smart Housing Småland, Linnéuniversitet och Växjö kommun.

Joao, varför är det viktigt att vara en del av Porto Academy?

− Här skapar vi förutsättningarna för framtidens best practice. Här möts de bästa i branschen tillsammans med framtidens internationella talanger. Så gör vi branschen bättre, och det är en självklarhet att vi på Tengbom vill vara en del av sommarskolorna, säger Joao.

Årets sommarskola tar avstamp i Stockholm, med studiebesök på kända platser såsom Skogskyrkogården, Liljevalchs och Stockholms stadsbibliotek, tillsammans med föreläsningar av både svenska och internationella arkitektkontor.

Resan fortsätter sedan till Småland och Växjö där deltagarna under årets tema ska arbeta med skarpa projekt inom industriellt träbyggande, nytänkande fritidshus och nödbostäder för en framtida uppbyggnad av Ukraina. Deltagarna består av 33 unga arkitekter från olika delar av världen. Deras arbeten kommer att visas upp vid Linnéuniversitetet sommarskolans sista dag. Handledare och föreläsare kommer från Sverige, Portugal och Frankrike.

Vill du veta mer om Porto Academy? Hör av dig till Joao
+46 708-799 938