Asien till Falun med ChopChop

Tengbom har tagit fram restaurangkedjan ChopChops nya restaurang i Falun. En byggnad som påminner om den asiatiska arkitekturen men med ett skandinaviskt språk. En Scandinasian veranda och en oas för matfantaster.

Restaurangen som växer fram intill Lugnetleden/E16 blir större än ChopChops tidigare restauranger, och kommer även ha en DriveThru. Dessutom får den här restaurangen ett helt nytt utseende med hjälp av Tengbom. Kedjan ChopChop har sedan tidigare 38 restauranger i Sverige. Restaurangen i Falun blir först ut att byggas enligt det nya konceptet.

Restaurangen kommer bland annat att få en stor veranda med många uteplatser, vilket skapar en form som skickar tankarna till den asiatiska arkitekturen.

ChopChop
Visualisering: PLAY-TIME

– Verandan skapar en wow-faktor och är både enkel att bygga och också anpassa till eventuella framtida restauranger. Det här har varit ett fantastiskt projekt att få arbeta med. Att få till ett asiatiskt formspråk men så att det känns naturligt här mitt bland vår skandinaviska arkitektur har varit en givande utmaning, säger Antonio Minto, ansvarig arkitekt Tengbom.

Scandinasian

Fasaden på byggnaden går hand i hand med inredningskonceptet med sina mjuka former och råmaterial. Tengbom ansvarar sedan tidigare för inredningskoncepten på kedjan och något som var viktigt för alla inblandade var att insida och utsida talade samma språk. Dessutom ansvarar Tengbom för arkitekturen gällande landskapet runtom restaurangen. Framför restaurangen kommer det finnas  plats för lek, grönska men även utrymme för ytterligare en uteservering.

Första ChopChop-spadtaget tas i slutet av maj och restaurangen beräknas att öppna november 2023.

Nyfiken på mer?
+46 73 371 38 39