Östermalmshallen padel blev årets cirkulära bygginitiativ

Den 24 november 2022 gick Återvinningsgalan av stapeln där framgångsrika projekt inom återvinning fick stå i rampljuset. Priset för årets årets cirkulära bygginitiativ gick till Wallenstam för Östermalmshallen padel – ett återbruksprojekt av rang.

Den tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg i Stockholm blev tidigare i år återbrukad för att uppstå som padelhall i Mölnlycke utanför Göteborg. Från Återvinningsgalan:

Hallen som numera går under namnet Östermalmshallen Padel ligger i dag i Wallenstams nya stadsutvecklingsprojekt Mölnlycke Fabriker utanför Göteborg. Den innehåller sex dubbelbanor för padel och även en restaurang. Byggnaden har tidigare vunnit Architizer A+ Award, Design S arkitekturpris samt Stockholms Handelskammares Stadsmiljöpris.

– Något vi tar med oss framåt är att god arkitektur är en viktig förutsättning för långsiktig hållbarhet, sa Mark Humphreys, regionchef för Stockholm på Tengbom, när padelhallen invigdes i april i år. Huset har varit populärt, en succé från början, och Wallenstam har med stor omsorg månat om att bevara och förstärka de fina kvalitéerna i anpassningen av byggnaden till det nya ändamålet och platsen. Vi är stolta att har varit en del av detta ambitiösa cirkulära bygginitiativ.

Bakom Återvinningsgalan som gick av stapeln den 24 november stod tidningen Recycling tillsammans med Avfall Sverige och Återvinningsindustrierna.

Vill du prata smart arkitektur?
+46 8 412 53 43