Jönköpings Stadsbyggnadspris gav fina utmärkelser

Goda vindar blåser över Vättern. När årets Jönköpings Stadsbyggnadspris avgjordes tog två Tengbomprojekt hem fina utmärkelser. Kaféet Kroatorpet i Huskvarna och huset Dialogen i Jönköping.

Kroatorpet i Huskvarna

Fick således diplom i kategorin God byggnadsvård. Här blev vårt förslag på en glasutbyggnad till det kafé som ägs av Huskvarnas Hembygdsförening verklighet. En fin och också relevant anpassning som smälter in i en kulturmiljö. Och glada är vi att många nya besökare hittat hit.

Vill du veta mer om projektet? Hör av dig till Anna Larsson eller Håkan Albeman.

Kontor Jordbruksverket/Skogsstyrelsen i Jönköping

Hederspris i kategorin God arkitektur i Jönköpings Stadsbyggnadspris. I framväxande kvarteret Skeppsbron ståtar Tengbomritade landmärket Dialogen som inrymmer Jordbruksverket/Skogsstyrelsen huvudkontor. Inredningskonceptet speglar bland annat en vandring genom Sveriges landskap.

Samtidigt sa juryn så här: ”Statliga verkens kontorsbyggnader blir i denna stadsmässiga trappande volym hörnstenen och livgivaren till Jönköpings utvidgade innerstad. Fasaden tolkar med sina veck och skuggspel förebilder från 1800-talsfasader. Interiörens fint formade landskap inspirerar med jord, skog och fantastiska utblickar.”

Matt Patterson är ansvarig för projektet.