Kronoteket nominerat till SAVA

När Sveriges Arkitekter lanserar ett nytt pris, Värmland Arkitekturpris, är vårt allaktivitetshus för barn och ungdomar Kronoteket i Karlstad nominerat. Fint och glädjande tycker vi när en plats avsedd för ökad meningsfullhet, trygghet och integration för våra yngre generationer uppmärksammas.

Sedan januari 2021 välkomnar mötesplatsen Kronoteket barn och ungdomar i Karlstad. I modern träarkitektur och med social hållbarhet i fokus ryms allt från bibliotek till DJ-hörna på 1500 kreativa kvadratmetrar. Byggnaden vann senast i mars i år Karlstads kommuns arkitekturpris.

Sveriges Arkitekter Värmland Arkitekturpris (SAVA) är ett arkitekturpris som vartannat år kommer att gå till ett projekt i Värmland. Vinnaren blir utsedd i samband med Sveriges Arkitekters årsmöte i mitten av januari 2022. Läs gärna mer om priset här.

Vill du veta mer?
+46 54 400 50 56