Vårt kontorskoncept för en aktiv livsstil vinner markanvisning i Barkarby

Tillsammans med ALM Equity tog vi hem markanvisningsvinsten för 13 000 kvadratmeter kontor och kommersiell verksamhet i Barkarby i Järfälla. Husets höga klättervägg står som symbol för ett koncept som uppmuntrar och möjliggör en aktiv livsstil.

Visualisering: Play-Time

Med Tengboms förslag flyter kontorshuset, torget och parken in i varandra – både vertikalt och horisontellt. Den ljusa, öppna och välkomnande bottenvåningen omringas av fasader med glaspartier som kan öppnas upp för att bjuda in de såväl de omkringliggande aktiviteterna som de förbipasserande människorna in i byggnaden. De tre takterrasserna som alla är placerade i olika etage ger en milsvid utsikt över staden. Längs med en av fasaderna löper en klättervägg som den träningssugne kan ta sig an. I huset finns också gym, coworking-ytor, kafé och restaurang som bjuder in allmänheten.

– Tack vare ett väldigt nära och kreativt samarbete med ALM Equity kunde vi göra ett hus som sticker ut men ändå passar in. Ett hus och en arbetsplats som på sikt kan bli en inspirerande mötesplats, som håller ihop kvarteret och som på riktigt uppmuntrar människor och arbetsgivare till en hälsosam livsstil, säger Stefan Rydin, ansvarig arkitekt Tengbom.

Tävlingsteamet bestod av Tengbomteamet: Michalis Takopoulos, Mohamed Abdelrazek, Nejra Lagumdzija, Simon Runsten och Stefan Rydin.

Barkarby
Hur högt vågar du klättra? Hur högt vill du klättra? Visualisering: Play-Time
Barkarby
Visualisering: Play-Time

Läs gärna mer om hur vi jobbar med kontor HÄR.

Vill du också klättra? Ring Stefan.
+46 8 410 354 52