Värme möter spänning på Ellevios nya kontor

Värme, gemenskap – och återanvänd inredning. På Ellevios kontor talar man om ”värmskap”, och begreppet återspeglas i alltifrån detaljer till helhet.

En inredning som för associationerna till elnät, gemenskap och natur. Så kan man sammanfatta Ellevios nya aktivitetsbaserade kontor.

En varm och välkomnande lounge möter såväl besökare som medarbetare och lockar samtidigt till spontana och flexibla möten. Foto: Felix Gerlach

En miljö för samskapande och kreativitet

Från traditionellt kontorslandskap till varierande yta gjord för gemenskap. I nära samarbete med Ellevio utformade vi nästan 200 arbetsplatser, reception, matsal, mötesrum och loungeytor. Medarbetare kan nu välja mellan aktivitetsytor gjorda för samarbete eller ljusa rum för fokus och digitala möten. Färg- och materialval är genomgående framtagna med tanke på rummets användning och medarbetarnas behov.

De orangeröda kulörerna i både textilier och armaturer är inbjudande och bidrar till en varm känsla under ljusa förmiddagar såväl som mörka eftermiddagar. Foto: Felix Gerlach

Återbrukad inredning

Vi ville skapa en klimatsmart inredning som håller över tid. Därför är både möbler och lokaler flexibla och anpassningsbara – det är lätt att möblera om och använda rummen på nya sätt. Vidare består stor del av inredningen av återbrukade möbler, och den nya inredningen är till stor del miljömärkt. Sammanfattningsvis skapar gammalt och nytt en väl sammanhållen mix av träslag och nyanser – som gjord för framtidens kontorsupplägg.

– Vi utgick helt och hållet från begreppet ”värmskap” i vår gestaltning. Resultatet blev en känsla av värme och gemenskap med den Värmländska naturen som röd tråd, säger Helena Wegerstedt Rask, inredningsarkitekt på Tengbom i Karlstad.

Ett öppet personalpentry och flexibelt pausrum ger utrymme för både små och stora sammankomster. Här kan man hålla stormöten eller samtidigt dela upp rummet i mindre delar . Foto: Felix Gerlach
Personalpentry som flirtar med husets material och också kulörer. Foto: Felix Gerlach
Vill du förbättra din kontorsmiljö? Prata med Helena!
+46 54 400 50 58