Bo 30 procent billigare med nya satsningen Alive Bostad

Är du under 35? Letar du boende? Då har vi goda nyheter. Snart kan du vara med i utlottningen av nybyggda hyresrätter med 30 procent lägre hyra.

6 av 10
unga har inte råd att hyra lägenhet

Bostadsbristen har knappast undgått någon. Tänk om det fanns ett sätt att hjälpa unga in på bostadsmarknaden? Look no further. Konceptbolaget Alive Bostad, Samhällsbyggnadsbolaget Norden, Lindbäcks och Tengbom lanserade i dagarna ett helt nytt bostadskoncept, med marknadskommunikation framtagen av Berghs Studio. Det första Tengbom-ritade kvarteret kommer byggas i Uppsala, och tanken är enkel: unga ska kunna bo utan att skuldsätta sig, och på så sätt kunna spara till framtida boende.

Alive
Illustration: Tengbom

Hållbarhet i flera led

Konceptet – som är framtaget av Alive, Tengbom och Lindbäcks i samarbetet med Berghs SoC – bygger på social- såväl som miljö- och klimatmässig långsiktighet. Projektet i Uppsala är det första av sitt slag. Kvarteret är fördelat på tre huskroppar och byggnaderna uppförs helt i trä för att minimera klimatavtrycket.

Alive
Illustration: Tengbom

Målet: en tryggare framtid för unga

De första spadtagen är nu tagna i Uppsala. I december 2022 beräknar man att de 162 nya hyresrätterna ska vara nyckelfärdiga och detta är bara början. Fredrik Wallman är hjärnan bakom Alive Bostad. Han beskriver konceptet som en katalysator för en ny typ av bostadslösningar över hela landet.

– Fastighetsbranschen behöver ändras från grunden. Vi behöver hitta en affärsmodell som erbjuder lägre boendekostnader och mindre risk för unga. Med Alive Bostad introducerar vi ett långsiktigt alternativ som även möjliggör ett aktivt sparande för en tryggare framtid.

Vill du veta mer?
08-410 354 15