Östermalms Saluhall vinner Årets Stockholmsbyggnad 2021

Stockholmarna har valt Östermalms Saluhall till sin favoritbyggnad 2021. I nära samarbete med Stockholms stad har Tengbom återställt ett kulturarv till sin forna glans och samtidigt skapat en modern mötesplats för alla. Här är Årets Stockholmsbyggnad.

Årets Stockholmsbyggnad
Foto: Åke E:son Lindman

Som att stiga in i 1800-talet på 2020-talet – så beskriver vi nyrenoverade Östermalms Saluhall, som idag mottog stockholmarnas eget pris – Årets Stockholmsbyggnad. Hallen har inte bara blivit hållbar och tillgänglig för alla, öppnats upp mot staden, fått ny teknik och bättre flöden. För första gången på 130 år kan besökare också uppleva hallen som den först var tänkt att se ut.

– Att få den här uppskattningen från allmänheten är den finaste tänkbara bekräftelsen på att vi och alla våra samarbetspartners har lyckats i vår ambition att bevara och utveckla Östermalms saluhall för många generationer framöver. Vi är väldigt stolta och glada, säger Mark Humphreys, ansvarig arkitekt och kontorschef på Tengbom.

Här hittar du pressmeddelande från oss på Tengbom och från Stockholms stad.