Staden framåt med Mark Isitt

Det blev omvända roller när Tengboms Linda Camara, moderator på mässan WorkSpace Sweden 2021, ställde kniviga och högst relevanta frågor till arkitekturkritikern och journalisten Mark Isitt i en intervju om framtidens städer. Hur tror Mark att COVID-19 kommer att påverka utformningen av våra städer framåt?

Tengbom hade triss i ess på plats på det digitala WorkSpace Sweden 2021 där fokus var på morgondagens arbetsplatser och lärmiljöer.

Arkitekt Frida Axelsson gav en spaning om hur teknik och nostalgi möts på Trivectors huvudkontor (se det HÄR) – varför vill ens ett teknikföretag ha en nostalgisk inredning? På det nya kontoret i Lund har inredningen ett utvecklat koncept som blir ett signum och bygger det fysiska varumärket Trivector. Projektets utgångsläge i återbruk och materialval med fokus på långsiktighet gör projektet hållbart både visuellt och materiellt. Gestaltningsledare Nadia Tolstoy i sin tur pratade om flexibla planlösningar, hur möbler kan uttrycka värderingar hos företag, hur ljud- och ljusmiljöer kan anpassas för såväl tyst fokus som interaktiva möten, och hur färg och struktur skapar dynamiska rum på framtidens kontor.

Samtidigt agerade Tengboms operativa chef Linda Camara moderator för mässan.

Ta del av en intervju med journalisten, författaren och arkitekturkritikern Mark Isitt. Om kontexten, staden, byggnaderna – hur de har och kommer att påverkas av pandemin. Spaningar om framtiden och vad vi behöver tänka på när vi bygger våra städer. Vad kan vi lära av tidigare pandemier? Vilken roll kommer våra utemiljöer spela? Hur lever vi egentligen upp till 15-minutersstaden? Varför tar vi inte bättre hand om våra stadskärnor? Kan COVID-19 leda fram till någon form av självrannsakan, som slow food, fast inom arkitektur? Och, tas de beslut som behöver tas?

En kopp kaffe passar utmärkt till. Klicka på bilden för att komma till intervjun. Enjoy!

Linda Camara möter Mark Isitt på WorkSpace Sweden 2021