Hello Goto 10 Malmö

Goto 10 Malmö har öppnat. Malmö är rankat som en av de 29 bästa städerna i Europa vad gäller stöd till nystartade teknikföretag – och givetvis skulle en arena för alla internetälskare få en egen hub här. Vi inredde med färg, en enhörning och (surprise!) inspiration från digitala uttryck.

Foto: Jörgen Garheden

– Hej på dig! Det är roboten som hälsar välkommen samtidigt som den gula grinden öppnas och släpper in besökaren i nyöppnade Goto 10 i Slagthuset i Malmö.

Goto 10 Malmö ligger direkt i entrén och i övrigt disponeras byggnaden av Mindpark som driver co-working och erbjuder konferens- och möteslokaler, café, reception och event.

Goto 10 Malmö
Foto: Kristina Alexanderson på Internetstiftelsen. Tack för att vi får låna!

Mötesplats för internetinnovation

2017 öppnades Internetstiftelsens startup-hub Goto 10 i Stockholm. Tengbom stod då för uppdraget att skapa en unik mötesplats där inredningen skulle specialanpassas med enkla och kostnadseffektiva material.

Tre år senare och med över 11 000 medlemmar och 1000 evenemang har Malmö fått sitt eget Goto 10 – en kostnadsfri mötesplats för alla stadens internetälskare. Här kan du till exempel styra upp evenemang, meetups, hackathons, arbete, dela kunskap och ha möten om allt som rör internet. Platsen gör det möjligt för fler att utvecklas, nätverka och dela med sig av sin kunskap om nätet och samhället.

Goto 10 Malmö
Trots lekfullhet och färgkaskad är det känslan av välkomnande, kreativitet och lugn som präglar Goto 10. Foto: Kristina Alexanderson
En specialprintad matta från Ogeborg manifesterar Goto 10:s identitet. Foto: Kristina Alexanderson

Dynamisk planlösning och färgexplosion

Goto 10:s yta erbjuder en mängd olika funktioner: mötesplatser, arbetsplatser, poddstudio, telefonbås, samlande gradäng för föreläsningar, och en separat del för externa evenemang. För att skapa överblick över lokalen och hitta en dynamik i planlösningen valde vi tillsammans med Goto 10 att öppna upp lokalen.

Gestaltningen bygger på kontraster i färgmättnad och färgintensitet. Från gråskalans bas, på bland annat väggar och golv, vred vi upp volymen till hela färgspektrat som tar sitt uttryck i bland annat enhörningen och regnbågssoffan.

Goto 10 Malmö
I ett nära samarbete med Internetstiftelsen skapade vi speciallösningar och även installationer i lokalen. Foto: Kristina Alexanderson
Goto 10 Malmö
Vissa delar och funktioner utformade och utvecklade vi för att de skulle ha tydlig koppling och också igenkänning med Goto 10 Stockholm. Samtidigt var det viktigt att ge Goto 10 Malmö en egen identitet. Foto: Kristina Alexanderson

Lek möter digitala uttryck

Lokalerna är genomsyrade av lekfullhet och inspiration från digitala uttryck som vi utformat i nära samarbete med Goto 10. Exempel på platsspecifika inslag är både specialbyggda möbler och specialprintade mattor som dekormålade pelare och anpassade undertak.

Men trots lekfullhet och färgkaskad är det känslan av välkomnande, kreativitet och lugn som präglar Goto 10. En fysisk tvilling till verksamhetens digitala plats. Och i tider som nu kan du delta i seminarier och föreläsningar både online och på plats.

Goto 10 Malmö
Foto: Kristina Alexanderson

Nu är Goto 10 Malmö öppet

I slutet av oktober öppnade Goto 10 i Malmö. Som besökare blir man kostnadsfritt medlem på plats, hälsas välkommen av hen-roboten som är specialbyggd av Petter Ljungberg/Go Gently med återbrukade delar. Sedan har du fri tillgång till lokalerna.

Vill du veta mer om hur vi kan skapa innovativa inredningsmiljöer?
+46 708 23 14 33