Tengbom gör utställning om framtidens arbetsplats på möbelmässan 2020

En av Stockholm Furniture & Light Fairs mest mystiska utställning inför 2020 håller på att ta form i en mässhall i Älvsjö. Här, i hall A, curerar Tengbom en utställning som ställer frågor kring upplevelsen av framtidens arbetsplats.

Varför behöver vi ens ett kontor eller en arbetsplats att gå till idag när allt från våra dokument till mjukvaruverktyg finns i molnet? Faktiskt även våra kollegor. Vi kan välja att lika gärna jobba hemifrån sofflocket som från en solcellsdriven båt mitt på Atlanten. Så vilka krav och behov kommer framtidens arbetsplatser behöva svara upp mot? Vilka målgrupper kommer använda dem, och hur?

The (human centred) post-spatial workspce

Vi kallar utställningen för The (human centred) post-spatial workspace. Lite långt och komplicerat, eventuellt, men förhoppningsvis funderar du nu på hur ”human centred” också kan vara ”post-spatial”. Om något så isolerar väl den digitala eras oss som människor? Nej, inte nödvändigtvis.

Utställningen belyser frågeställningar om framtidens arbetsplats designad helt utifrån människans behov och önskemål. Besökare får här på olika sätt uppleva och öka sin förståelse för arbetsplatsen som rumsligt obunden utifrån aspekterna plats, teknik och hållbarhet. Här ställs begrepp som integritet, välmående, gemenskap, miljö och teknik på sin spets för att diskutera en vision eller en spekulation om hur framtiden kan vara.

Frågor eller mest nyfiken på mer? Hör av dig till Linda!
+46 480 36 36 70

 

Utställningen är ett samarbete mellan Stockholm Furniture & Light Fair, TMF (The Swedish Federation of Wood and Furniture Industry) och Sveriges Arkitekter. Curerad av Tengbom.