Tengbom signerar Lokal Färdplan Malmö

Som ett led i Tengboms hållbarhetsarbete skriver Malmökontoret nu på Sveriges första lokala färdplan mot ett klimatneutralt 2030 och ett klimatpositivt 2035: ”Lokal färdplan för en klimatneutral bygg- och anläggningssektor i Malmö 2030 – LMF30”.

Josefin Klein, biträdande kontorschef, Emma Nilsby, kontorschef och Ulrika Lundquist, biträdande kontorschef, Tengbom Malmö.

Tengbom sällar sig till den grupp om ca 110 företag som redan skrivit på Lokal färdplan Malmö. Ett aktörsdrivet initiativ stöttat av Sveriges Byggindustrier, Fossilfritt Sverige, Malmö stad och Informationscentrum för hållbart byggande som ämnar att proaktivt arbeta för ett klimatneutralt 2030 och ett klimatpositivt 2035. Ledorden är samarbete och samverkan.

– Lokal färdplan Malmö är en rörelse vi vill vara drivande och ingå i för att medverka till att lösa de miljörelaterade problem vår bransch och sektor står inför. För oss är det en självklarhet att skriva under, säger Emma Nilsby kontorschef  Tengbom Malmö.

Malmö stad har en hög miljöambition med målet inställt på att bli Sveriges klimatsmartaste stad 2030. Malmö kommun är den första i Sverige att skriva under Agenda 2030, en framtidsanda som linjerar väl med Tengboms hållbarhetsambition.

– Vi kan inte knäcka koden själva, men tillsammans med andra aktörer och genom initiativ som LFM30 med flera kan vi säkra vår överlevnad både som företag och som samhälle, säger Ivana Kildsgaard, hållbarhetschef på Tengbom.