Punkig bjudning på Näsby Slott

Tengboms inredningsarkitekter har blåst nytt liv i festikonen Näsby Slott. En balanserad blandning av punk och Art Noveau har fått sätta tonen för slottets fortsatta melodi.

Vinterträdgården på Näsby slott. Foto: Jan Malmström

En varsam renovering av Näsby Slott har resulterat i miljöer som återfått sin forna glans. Där konstnärseliten förr dansade hårbanden av sig under det glada 1920-talet kan nu dagens hipstergeneration i veganska Dr Martens vältra sig i sammetslena stoppmöbler och ta selfies mot en bakgrund av palmblad och guld. Allt enligt inredningskonceptet 24 Hour Party – där punk möter Art Nouveau.

 

Bakom inredningskonceptet står Katya Högberg, Nadia Tolstoy och Sandra Wall från Tengbom. Inspiration hämtade de bland annat från Art Novaeu-konstnären Alfons Mucha och modefotografen Tim Walkers banbrytande bilder. Brunnberg & Forshed har arbetat med renoveringen och ombyggnationen sedan 2015.

Näsby Slott är en del av Stockholm Meeting Selection som driver 10 hotell och mötesplatser med unika inriktningar i Stockholmsregionen.