Arkitektur bortom materialfetisch – hur behov och begär styr gestaltningen av våra framtida rum

Tengbom är en av 30 inbjudna kreativa aktörer att medverka i utställningen Desire på Form/Design Center i Malmö. Med nyproducerat material ställer utställningen frågor om framtida livsmiljöer inom allt från inredning till husarkitektur, landskap och stadsutveckling.


Från Tengbom har Rebecka Engwall, Emma Ingvarsson och Jonas Marulescu fördjupat sig i begreppet Desire och – som den franske psykoanalytikern Jacques Lacan – ställt det i relation till begär. Ytterligare ställt i relation till arkitektur och inredning, kopplat till ytor och rum, frågar sig arkitekterna om det är ett behov eller ett begär vi framförallt tillfredsställer idag. Och vad ska vi möta i framtiden?

Tengboms bidrag i utställningen är en gjuten modell där materialet bildar en negativ yta som omger rummet. Med detta vill trion föra ett samtal om hur behov och begär styr gestaltningen av våra framtida rum, bortom yta och materialfetisch.

Desire har vernissage den 23 augusti och pågår till och med 23 september.