Nu invigs NEO i Flemingsberg

NEO är sista biten i det Life Science-kluster som sätter Campus Flemingsberg på kartan över världsledande forskning i syfte att förbättra människors hälsa. I detta högteknologiska labbhus ska det slå gnistor mellan utbildning, forskning, vård och näringsliv. Byggnaden invigdes officiellt den 24 maj 2018. 

Här samlas disciplinerna forskning, utbildning, vård och näringsliv i en transparent byggnad med fokus på spontana möten. Foto: Felix Gerlach

Mitt emot Karolinska Sjukhuset i Flemingsberg står nu två nya silverskinande byggnader. Technology and Health (TAH) invigdes i oktober 2016 och nu är även systerbyggnaden NEO redo att tas i bruk. Båda är ritade av Tengbom på uppdrag av TKV.

En ljusgård förbinder Technology and Helath och NEO.

Entréplanet domineras av två iögonfallande hörsalar för 200 respektive 80 personer. Deras sfäriska former är framtagna med parametrisk design och rustade med världsunik bild- och ljudanläggning, samt specialdesignad flexibel möblering anpassad för tal, dialog och interaktivt arbete i grupper. De övre planen utgörs av toppmoderna forsknings-, undervisnings- och laboratoriemiljöer byggda i en teknik specifik för Tengbom.

Den större hörsalen i Butong tar plats på vänster sida i ljusgården. Foto. Felix Gerlach

Pressmeddelande och högupplösta bilder finns i Nyhetsrummet.