Tengbom och Werket blir ett

Nu blir Tengbom ännu bättre i Uppsala. Vi välkomnar ett stort gäng kollegor från kontoret Werket och ställer in det gemensamma siktet på att bli en kraftfullare lokal aktör.   

Från vänster: Ulrika Westerstrand, Eva RantaEskola, Johanna Frelin, Greger Wolter, Sandra Åhlén, Henrik Lehman, Owjan Pourmetrahi, Martin Karlsson, Jörgen Orback

Den 12 april gick Werket samman med Tengbom. Historiskt har arkitektkontoren mycket gemensamt, inte minst när det gäller uppdrag inom offentlig verksamhet och projekt för skolor och förskolor.

– Tengbom har profilerat sig i Uppsala som ett arkitektkontor med tydlig riktning framåt. En försäljning ger oss ett större nätverk, ökad konkurrenskraft och ett vässat erbjudande på marknaden, säger Ulrika Westerstrand, en av fem partners från Werket.

Uppsala som stad har stort fokus på expansion och tillväxt inom framför allt bostad, skola, vård och infrastruktur.

– Werket har en stark lokal förankring, en bred kund- och projektbas och förmågan att agera strategiska rådgivare från ax till limpa i alla sina projekt – något som vi ser som viktiga styrkor till oss, säger Johanna Frelin, vd på Tengbom.

Tillsammans med kollegorna från Werket blir Tengbom närmare 70 arkitekter, ingenjörer och projektledare i Uppsala.

Läs pressmeddelandet här.