Tengbom transformerar Borås Kongresshus

Till hösten 2018 invigs Borås Kongresshus. Byggnaden som härstammar från 1939 och är ritad av Gunnar Jonsson befinner sig nu i en mycket aktiv restaurerings- och tillbyggnadsprocess där Tengbom är arkitekt.  

Vy av Borås kongresshus från Högskoleplatsen.

Det är spännande tider nu. Nästan varje dag sker det avgörande steg som tar projektet närmare invigningen, planerad till 11 november 2018. För Tengbom började det hela för länge sedan när vi blev inbjudna att delta i en internationell formgivningstävling, och vann! Nu jobbar vi med att transformera byggnaden, som tidigare varit både Folkets Hus och studentcentrum, såväl som flyktingboende, till ett möteshus av rang. Inom kort kommer Borås Kongresshus stå klart som ett av regionens mest flexibla och moderna möteshus.

Nyligen avtäcktes en del av fasaden som återställts till det ursprungliga utseendet från 1939. Bort åkte en stor mängd plåt som installerades på 1980-talet. Utöver ett rejält lyft både interiört och exteriört, byggs en serie volymer till den ursprungliga strukturen.