HSB Living Lab hyllas i boken 100 sociala innovationer

Tengboms samverkansprojekt HSB Living Lab presenteras som ett av Sveriges mest lovande innovationsprojekt i den nyutgivna boken 100 sociala innovationer. Boken lanserades i mitten på november i samband med Social Innovation Summit – Sveriges största mötesplats för nytänkande entreprenörer och beslutsfattare.

100 sociala innovationer som kan förändra Sverige. Bild lånad från socialinnovation.se

100 sociala innovationer ger inblick i vad social innovation är och hur den kan hjälpa oss att möta stora samhällsutmaningar i vår resa mot en mer balanserad och hållbar värld. Från idé till levande projekt, fångar boken bredden och möjligheter med sociala innovationer som har potential att förändra hur vi tänker, lever och konsumerar. Genom konkreta exempel från Sveriges främsta innovatörer, lyfts initiativ som främjar olika aspekter av social hållbarhet, från välfärdsstaten till stadsodling och delningsekonomi.

Bland de utvalda projekten finns HSB Living Lab – vår långsiktiga satsning på forskning kring framtidens boende. Under tio år fungerar huset som ett levande laboratorium och hem för cirka 40 studenter och forskare. För Tengbom är det en ovärderlig möjlighet att skaffa de bästa förutsättningarna och kunskaperna som krävs för att bygga rätt sorts bostäder för framtida generationer.

Länkar:
100 sociala innovationer
HSB Living Lab