Peter Elfstrand – nominerad för sitt utmärkta arbete

Varje år delar Sweden Green Building Award ut pris till personer och projekt som utmärker sig på en grön skala. Det vill säga som på olika vis utmärker sig genom att statuera exempel för hållbart samhällsbyggande. I kategorin positiva bidrag till hållbar byggnads- och fastighetsutveckling finns Tengboms Peter Elfstrand nominerad jämte åtta branschkollegor.

Peter Elfstrand är projektansvarig och spindel i nätet för HSB Living Lab å Tengboms vägnar. Ett samarbetsprojekt med flera partners, från NASA till Chalmers, som tillsammans söker svar kring framtidens bostäder. Vi håller tummarna för Peter och hans viktiga gränsöverskridande arbete med att förena forskning, akademi och arkitektur i konkreta projekt. Genom att ta till oss ny kunskap och dela den utvecklar vi vår praktik som arkitekter.

Sweden Green Building Awards 2017 äger rum på Nalen i Stockholm den 23 november. Under kvällen kommer vinnare i respektive kategori att utses. Det är den svenska bygg- och fastighetsbranschen som nominerar, och en jury som väljer ut och prisar.