Alingsås tingsrätt vidare i internationell tävling

Tengbom ritade Alingsås tingsrätts zinkbeklädda tillbyggnad med respekt både för människan och för den demokratiska rättsstaten. Nu går huset vidare i prestigefulla WAF Awards, i konkurrens med projekt från hela världen.

Den ursprungliga tingsrätten i Alingsås är en karaktäristisk tegelbyggnad från slutet av 1800-talet, ritad av Adrian Crispin Pettersson. Under förra året stod en tillbyggnad, ritad av Tengbom, klar. Nu har den, i hård konkurrens, gått vidare i prestigefulla WAF Awards, i kategorin Civic and Community. Vi är självklart mycket stolta och glada över detta.

Samhällsnyttiga institutioner som exempelvis domstolsväsendet utgör ryggraden i vårt land och som arkitektkontor ser vi det som en viktig uppgift att gestalta dessa på ett sätt som både visar respekt för människorna som visas där, besluten som fattas och för demokratin vi åtnjuter.

Tillbyggnaden, med ett stringent uttryck och innovativt användande av materialet zinkplåt, har tidigare vunnit utmärkelsen Plåtpriset.

Läs mer om projektet här.