Tillfälliga saluhallen kan bli Årets Stockholmsbyggnad

Vi älskar att göra samhället bättre med vår arkitektur. Nu har Tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg chansen att bli Årets Stockholmsbyggnad, vilket vi är jättestolta och glada över.

Tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg fortsätter att sätta hjärtan i brand, vilket så klart känns jättefint. Både handlare, shoppare och de boende i området uppskattar den. Och nu är den en av tio utvalda finalister till utmärkelsen Årets Stockholmbyggnad.

Juryns kommentar:

”Den tillfälliga saluhallen är ett spännande grepp som gett oanade effekter. Arkitekturen och placeringen bidrar till att stärka torget trots att stadsrummet byggts igen. Byggnaden är stor och lyser som en lykta på kvällen. Den står nästan lite i vägen, den väcker nyfikenhet och människor lockas in i en oväntad miljö. Djärvt och funktionellt, enkelt och elegant.”

Här kan du läsa mer om alla finalisterna och rösta på din favorit.