Tengbom uppmärksammas internationellt

Tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg vinner Architizer A+ Award i kategorin Commercial Retail, i hård konkurrens med bidrag från hela världen. Och Södra entrén i Helsingborg är en av fem finalister i kategorin Transportation Infrastructure. Tengbom visar framfötterna i den internationella arkitektureliten.

Tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg är lika populär bland handlarna, shopparna, pressen, beställaren som bland dem som utser pristagare. Foto: Felix Gerlach.

Architizer är en av de största och snabbast växande internationella plattformarna för arkitektur. Deras pris har funnits i fem år. Vi är naturligtvis väldigt stolta och glada över att saluhallen i konkurrens med bidrag från 100 länder ha vunnit Juryns pris i Architizer A+ Award, i kategorin Commercial Retail och att Södra entrén blivit finalist i Transportation Infrastructure-kategorin. Prisutdelningen sker i New York den 11 maj.

– Vi mottog bidrag från över 100 länder och Tengboms projekt representerar verkligen det bästa arkitekturvärlden har att erbjuda, säger Marc Kushner, Architizers vd.