Arkitektens mässfavoriter

Nu är designveckan slut! Vad har vi sett? Vad var bäst? Vår Johanna Munck af Rosenschöld har varit på allt och väljer sina sju favoriter.

Johanna_Munck_07 

Framtiden är här!

Det syntes mycket spännande teknik och flera VR-glasögon, inte bara i vår monter! Jag provade dem hos Offecct också; de hade lagt in alla sina produkter i programmet. Det är inte bara ett skojigt sätt att titta på möbler utan också ett fungerande verktyg för oss arkitekter. Vi har ju en hel studio som specialiserar sig på sådant, ArchTech & Future. Jag gillade också nykomlingen Tilemark som möjliggör interaktiv och industriell mönsterskapande av keramiska plattor. Här har man tagit en teknik som från början varit helt beroende av handarbete och givit det en skjuts in i samtiden med modern teknik och industriella förutsättningar- contemporary craftmanship! 

Nytt och fräscht

Greenhouse var kul i år. Jag gillade flera saker! Det fanns en experimentlusta som var smittande. Tyckte exempelvis mycket om Marcus Voraas bord Beech. Spännande blandning av high tech och low tech. 

I ❤ Tengbom

Jag måste få puffa för våra egna grejer! Det var så roligt att se dem i verkligheten efter att ha jobbat med dem så länge. Allt från den klassiska och vackra Sturestolen för Stolab till vår digitala, mobila skärm för Audicom.  Den perfekt mixen av möbler till det moderna kontoret.

N26B4605-2
Stolen sture lockar till paus!

Storytelling på hög nivå

Det var inte bara jag som tyckte om Kinnarps monter. De vann ju pris för den. Jag uppskattar när man berättar en historia med sin monter och vill något mer än att bara visa produkter. De lyckades bra med det i år! 

På prispallen

Finast var nog ändå fåtöljen Bleck som TAF Arkitekter gjort för Gärsnäs. Hyllad med rätta, tycker jag. 

Bleck_2_800

 

Otippad favorit

Helt oväntat börjar eken göra sitt återtåg i år. Jag var så förvånad. Och det märkligaste av allt: Det kändes plötsligt intressant!

Megamingel

Processed with VSCO with a1 preset

Men det allra bästa med veckan är så klart den fantastiska stämningen, all kompetens och alla goda idéer. Några exempel: Nordiska Galleriet anordnade designtalk med Patricia Urquiola och fest med installationer av elever från Beckmans. Så piggt och kul! Och Bolon anordnade årets trevligaste middag i nya showroomet på Birger Jarlsgatan. De är inte bara duktiga och trevliga utan experimenterar på ett helt eget sätt och arbetar med världsnamn efter världsnamn. Det finns ingen gräns för hur långt de kan gå! Älskar att de hade tagit fram eget porslin också. Det får bli nästa grej för Tengbom!