Hallå där… Mathieu Gustafsson

Tengbom ritar inte bara hållbar och innovativ arkitektur, vi designar möbler också för vi tycker om att bidra till alla delar av samhällsbyggandet. Följ med Mathieu Gustafsson, en av företagets produktformgivare, på en sväng bland montrarna på Stockholm Furniture Fair.

mathieu
Mathieu har bland annat ritat Tengbomstolen som lanseras lagom till mässan. Här ger han oss en liten rundtur bland sina favoritmontrar på mässan.

Du har varit på mässan massor med gånger. Vad ser du alltid fram emot?

– Jag får säga Gärsnäs monter. De är väldigt duktiga på att jobba i trä för offentlig miljö. De har intressanta koncept och gör saker som andra producenter oftast inte orkar med för att det är för komplicerat. Men de gör inte svåra saker bara för att, utan för att det lyfter produkten. I år har de bland annat gjort en jättefin träsoffa tillsammans med TAF Arkitekter. Den är väldigt rationell, vilket för mig är en del av formgivningsnörderiet. Men det finns jättemånga rationella produkter utan identitet, och det blir ju väldigt tråkigt. Det måste finnas en balans och den hittar de ofta.

Gärsnäs
Tjusig detalj från Gärsnäs.

Spännande att gå och titta med dig! Kan du visa en favoritprodukt så här långt?

– Massproductions Icha Chair. Den är jättefin. Det tilltalar mig som formgivare av flera olika skäl: Den har karaktär, grafisk kvalitet och är dessutom relativt produktionsvänlig.

Icha Chair
Icha Chair har både karaktär och snygga lösningar.

Om du får ösa beröm över någon av Tengboms egna produkter, vilken väljer du då?

– Nya stolen Sture för Stolab! Prototyperna blev jättebra. De är nästan helt färdiga för produktion. Stolab är så bra att jobba med för att de har så mycket energi, är så positiva och de älskar att jobba med oss så allt blir bara kul när man jobbar med dem.

Sture
Sture finns nu att provsitta i Stolabs monter. Titta förbi!