Tillfälliga saluhallen – bäst i Europa?

Före jul nominerades Tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg som ett av 355 projekt till EU Mies van der Rohe Award. I veckan offentliggjordes att den nu avancerat och är en av 40 tävlande som kämpar om titeln.

03971
Populär bland både handlare, shoppare – och arkitekturälskare. Tillfälliga saluhallen erbjuder något för alla.

Ingen har väl missat att Tillfälliga saluhallen på Östermalmstorg som enda svenska bidrag har gått vidare i prestigefulla EU Mies van der Rohe Award? Vi är så klart otroligt glada och stolta över det.

Juryn har valt ut de 40 bästa och mest intressanta projekten i Europa och Tillfälliga saluhallen, med sin inkluderande, innovativa och hållbara design, föll dem i smaken. Och inte bara dem – både kunder, handlare och människor som rör sig i kvarteret uppskattar den temporära byggnaden som för övrigt även vann utmärkelsen Design S i höstas.

– Vi är väldigt glada och stolta över att juryn nominerat oss till EU Mies Award. Ett pris med otrolig tyngd. Vi är hedrade över att befinna oss i så gott sällskap. Och det är roligt att temporära och experimentella arkitektlösningar som både bidrar till stadens utveckling och påverkar många människors vardag lyfts fram, säger Mark Humphreys, ansvarig arkitekt för projektet.

Vill du veta mer om projektet? Läs artikeln här.